Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaSFAGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Evanescence

+10
VeryNearDeath
botan
şebnem
secand
psykhe
dmLaa_
yaprak
gırl_rock
aldacı
özgür
14 posters
YazarMesaj
özgür
Referans Üye
özgür

Evanescence Empty
MesajKonu: Evanescence   Evanescence Icon_minitimePerş. Tem. 17 2008, 22:28

Evanescence Evanescence---Amy--C10106559

Finansal zorluklar yüzünden gruba eleman alamayan ve bu yüzden de canlı konser performanslarına çıkamayan grup , beraber şarkı yazarak ilk albümleri “Origin” i demo albüm olarak 2000 yılında piyasaya çıkardı. Grup ilk çıkışını 2003 yılında “Daredevil” adlı filmin soundtrack’ine verdikleri “Bring Me To Life” ve “My Immortal” adlı parçalarla yaptı. Ardından ilk resmi albümleri “Fallen” piyasaya çıktı. Albümde yer alan “Bring Me To Life” Amerika listelerinde 5. sırayı alırken, Ingiltere listelerinde birinci sırada yer aldı. Aynı şekilde “My Immortal” Amerika’da 7. sıraya yükselirken, Ingiltere’de 9. sıraya kadar yükseldi. Aynı yıl grubun kurucularından olan Ben Moody gruptan ayrıldı ve yerine Cold grubunun gitaristi Terry Balsamo geldi.

Evanescence 2004 yılında “En İyi Hard Rock Performansı” ve “En İyi Yeni Artist” dallarında Grammy Ödülü kazandı. Aynı yıl “My Immortal” adlı parça “MTV Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Rock Video” ödülüne aday gösterildi. Grup “Anywhere But Home” adlı CD/DVD’yi piyasaya çıkardı. 2004 yılı sonunda “6 tane pilatin plak ödülünü kazanan “Fallen” Amerika’da 2.7 milyon satarak 8. en çok satan albüm statüsüne ulaştı.

3 Ekim 2006'da grubun sonraki albümü “The Open Door” çıktı. İlk haftasında 500.000'e yakın satan albüm, listelerde de şimdiye kadarki en iyi dereceyi yakaladı. İlk single "Call Me When You're Sober" 21 Temmuz'da çıkarken, ikinci single "Lithium" 27 Kasım'da yayınlandı.

2006'da bas gitarist Will Boyd, uzun süren turnelere çıkmak istemeyip ailesine zaman ayırmayı tercih ettiğini söyleyerek gruptan ayrıldı. Ağustos 2006'da yapılan bir röportajda Will'in yerine Tim McCord'un geçtiği haberini veren grup, 2007'de 2 eleman değişikliği daha yaşadı. Gruptan atıldığını ileri süren John LeCompt'un ardından davulcu Rocky Gray de grubu bırakmaya karar verdiğini açıkladı. Turne sırasında davulu Will Hunt ve gitarı Troy McLawhorn devraldı. Amy Lee, bu iki elemanın Family Values turnesinin sonuna kadar grupla birlikte çalacağını belirtmişti; fakat müzisyenler The Open Door turnesinde de grupla birlikte sahnede yer aldılar.

Grup üyeleri

Şimdiki üyeler

Amy Lee (1998 - ) - vokal, klavye
Terry Balsamo (2003 - ) - gitar
Tim McCord (2006 - ) - bassist

Eski üyeler

William Boyd (2003 - 2006) – bass
Rocky Gray (2003 - 2007)– bateri
David Hodges (1999 - 2002) – klavye, geri vokal
John LeCompt (2003 - 2007)– gitar, geri vokal
Ben Moody (1998 - 2003) – gitar
Will Hunt (Mayıs 2007 - Aralık 2007) – bateri
Troy McLawhorn (Mayıs 2007 - Aralık 2007) – gitar

Daha fazla bilgi için : http://www.evanescence.com/
http://sebofan.com
aldacı

aldacı

Lakap : bekım

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeCuma Tem. 18 2008, 15:02

Çok sevdiğim grupların başında gelir Evanescence.Amy Lee'nin çok güçlü bir sesi var.Bring me to life,going under,my immortal,whisper,hello,sweet sacrifice,call me when you're sober,lithium en sevdiğim şarkılarından Very Happy
özgür
Referans Üye
özgür

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeCuma Tem. 18 2008, 15:48

Kesinlikle ... Amy Lee gerçekten çok başarılı ve güçlü aynı zamanda gizemli bir sese sahip ...Lithium ve Tournıquet şarkılarını da dinlemenizi öneririm ....Bir çok insan Şebnem Ferah vs Amy Lee karşılaştırması yapıyor hatta bazı kendini bilmezler daha da ileri gidip Şebnem in bir Amy Lee taklidi olduğunu bile iddia edebiliyorlar..Ben buna karşıyım , ikisi de rocker olabilir , sesleri ve imajları da birbirine benziyor olabilir ama sonuçta bu iki ismin evrensel müzik dünyasındaki yerlerinin farklı olduğunu düşünüyorum , Amy bir ekoldür , onu dünyanın her köşesinden insanlar tanır ... Şebnem Ferah ise daha mütevazi bir müzik anlayışına sahip kanımca , evrensellik ikinci planda kalıyor olabilir onun felsefesinde.... Gündemde olmadan başarıya uzanabilen bir yapıya sahip Şebnem Ferah , Amy Lee ise dünyaca ünlü bir grupta ve gerek görsel gerekse yazılı medyada en fazla reklama sahip sanatçılardan biri .... Asıl olan , sessiz ve gizemli olandır bence ..... Wink
gırl_rock

gırl_rock

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeC.tesi Tem. 19 2008, 12:46

sesi ve gözleri süper lol! Very Happy

Türkçe yazım kurallarına uyulmadığı için düzeltilmiştir.
yaprak
Yönetici
Yönetici
yaprak

Lakap : vampirella,tatsız tutsuz diyet ürün :) kuzzu, kırmızı capon

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeSalı Tem. 22 2008, 19:32

özgür demiş ki:
Kesinlikle ... Amy Lee gerçekten çok başarılı ve güçlü aynı zamanda gizemli bir sese sahip ...Lithium ve Tournıquet şarkılarını da dinlemenizi öneririm ....Bir çok insan Şebnem Ferah vs Amy Lee karşılaştırması yapıyor hatta bazı kendini bilmezler daha da ileri gidip Şebnem in bir Amy Lee taklidi olduğunu bile iddia edebiliyorlar..Ben buna karşıyım , ikisi de rocker olabilir , sesleri ve imajları da birbirine benziyor olabilir ama sonuçta bu iki ismin evrensel müzik dünyasındaki yerlerinin farklı olduğunu düşünüyorum , Amy bir ekoldür , onu dünyanın her köşesinden insanlar tanır ... Şebnem Ferah ise daha mütevazi bir müzik anlayışına sahip kanımca , evrensellik ikinci planda kalıyor olabilir onun felsefesinde.... Gündemde olmadan başarıya uzanabilen bir yapıya sahip Şebnem Ferah , Amy Lee ise dünyaca ünlü bir grupta ve gerek görsel gerekse yazılı medyada en fazla reklama sahip sanatçılardan biri .... Asıl olan , sessiz ve gizemli olandır bence ..... Wink

katılıyorum, ayrıca Şebnem Ferah Amy Lee den önce başlamıştı müziğe nasıl Amy'i taklit edebilir ki
http://www.kucukkarabaliklar.com
dmLaa_

dmLaa_

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeC.tesi Tem. 26 2008, 17:24

aldacı demiş ki:
Bring me to life,going under,my immortal,whisper,hello,sweet sacrifice,call me when you're sober,lithium en sevdiğim şarkılarından Very Happy

En güzellerini yazmışsın zaten Very Happy Amy Lee'nin sesi gerçekten büyüleci...Şarkıların sözleri de bir o kadar anlamlı.
psykhe
Mod
Mod
psykhe

Lakap : delimanyak :D , çıtırbaks :D

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeC.tesi Ağus. 09 2008, 02:48

hayko cepkin evanescense için şebnem ferah çakması demişti Very Happy
bide evenesıınııııs dedi koptuğum an işte o andı Very Happy Very Happy lol!
secand

secand

Lakap : secand

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimePtsi Ağus. 11 2008, 00:54

Amy Lee-Şebnem Ferah karşılaştırılmasına çok sinirleniyorum sözüm meclisten dışarı başta bunu belirteyim...Şebo nun onun kadar tanınmamasının tek sebebi konuştuğu dil ve yetiştiği ülke yanlış anlaşılmasın rock müziğin daha çabuk kabul gördüğü ülke anlamında bunu söylüyorum onun dışında Amy nin sesine ve sanatına diyecek söz yok...Başarılar!
özgür
Referans Üye
özgür

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimePtsi Ağus. 11 2008, 18:45

psykhe demiş ki:
hayko cepkin evanescense için şebnem ferah çakması demişti Very Happy
bide evenesıınııııs dedi koptuğum an işte o andı Very Happy Very Happy lol!

Sanki Eva Hayko ya düet teklifinde bulunmuşta , Hayko da kabul etmemiş gibi bir hava sezdim H. Cepkin de Very Happy
psykhe
Mod
Mod
psykhe

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeSalı Ağus. 12 2008, 00:07

bildiğim kadarıyla hayko ya eva dan önce çıkması için teklif gelmiş eva da çok sert bi grup benden önce çıkmasını istemiyorum falan diye değişmesini istemiş..
hayko da biz onun güzel hatrı için kabul etmedik teklifi falan dedi hatta eva nın kendilerinden tırstığını falan düşünüyor Very Happy
[i]
şebnem

şebnem

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeSalı Ağus. 19 2008, 17:07

Amy Lee gibi bir isme sahipsen eğer , başarı çok uzakta değildir ...Wink
botan
Mod
Mod
botan

Lakap : merinos (:

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeÇarş. Ağus. 20 2008, 18:53

bayılıyorum yau Very Happy çok hoş ,çok sevimli Razz Very Happy:D
http://www.sebofan.com
psykhe
Mod
Mod
psykhe

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimePerş. Ağus. 21 2008, 00:09

gözler mütişş Very Happy
özgür
Referans Üye
özgür

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimePerş. Ağus. 21 2008, 21:41

Kendisi de müthiş bence..... Very Happy
VeryNearDeath

VeryNearDeath

Lakap : Bilo,şşşt Ufaklık ^^

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimePaz Ağus. 31 2008, 13:58

önceden cok dinler dinler karamsara bağlardım ama son zamanlar pek dinlemiyorum ama Şebnem den sonra 2.ses yıldızım Very Happy
Amy
Site Yönetimi
Amy

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimePaz Ağus. 31 2008, 14:06

Evt benim de Şebodan sonraki favorilerim arasında...Wink
http://www.sebnemferah.ailesiyiz.biz
seboistmerwe
Referans Üye
seboistmerwe

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeC.tesi Eyl. 13 2008, 23:46

secand demiş ki:
Amy Lee-Şebnem Ferah karşılaştırılmasına çok sinirleniyorum sözüm meclisten dışarı başta bunu belirteyim...Şebo nun onun kadar tanınmamasının tek sebebi konuştuğu dil ve yetiştiği ülke yanlış anlaşılmasın rock müziğin daha çabuk kabul gördüğü ülke anlamında bunu söylüyorum onun dışında Amy nin sesine ve sanatına diyecek söz yok...Başarılar!

kesinlikle katılıyorum..
-MythRocK-

-MythRocK-

Lakap : MythRock

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimePaz Eyl. 14 2008, 13:36

solist olan amy lee'nin sesi gerçekten çok güzel...şarkıları da güzel...iyi bi grup x)
özgür
Referans Üye
özgür

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimePaz Eyl. 14 2008, 18:40

Amy Lee olmasaydı zaten o grubun bu kadar ünlü ve başarılı olması beklenemezdi -bence- .
rh(negatif)

rh(negatif)

Evanescence Empty
MesajKonu: Geri: Evanescence   Evanescence Icon_minitimeC.tesi Eyl. 20 2008, 21:47

bi arkadaşımın sayesinde dinliyorum artık bende bu grubu..
tesekkürler o güzel insana=))

Evanescence
1 sayfadaki 1 sayfası