(Müzik basittir)
*Konser DVD'sinin ardından yeni albüm için gün sayılmaya başlandı. Stüdyo kayıtlarına ne zaman başlanacak?
ŞF:Koçfest turnesinin ardından Amerika'da küçük bir tatil yapacağım ve onun ardından dönüp yeni albüm için hazırlıklara başlayacağım.
*Yabancı bir prodüktör olacak mı yoksa eski ekiple çalışmaya devam mı?
ŞF:Birkaç değişiklik olabilir ama eski ekibimle çalışmak istiyorum.
*Şarkılar tamamlandı mı peki?
ŞF:Geçtiğimiz bir iki yıl içerisinde hep yazdım çizdim. Sadece biraz konsantre olup onları toparlamam gerekiyor. Kayıtları turne sonrasına bırakmamın sebebi de o. Biraz dinlenip, tüm yorgunluğu üzerimden atıp konsantre olup onları toparlayacağım. Hazır diyebiliriz.
*Yeni albümdeki şarkılar ağırlıklı olarak yaşanan aşk şarkıları mı?
ŞF:O kadar açık vermeyelim. Bazı şeyler sürpriz olsun çünkü bazı değişik yaklaşımlar var içerisinde. Ama bence bu konuyu konuşmayalım (gülüyor).
*Bu yeni albümde nasıl bir Şebnem Ferah karşımıza çıkacak?
ŞF:Böyle şeyleri kelimelerle anlatmayı sevmiyorum. İnsanlar şarkıları dinlerken nasıl algılayabileceklerse öyle anlamalarını tercih ederim. Ama benim pek değişmeyen bir tarafım var. Bir de hepimiz büyüyoruz, gelişiyoruz, tecrübeler ediniyoruz. Onlar elbetteki şarkı sözlerine yansıyor. Çok fazla ayrıntı veremiyorum bu konuda.
*12 yıldır üniversite konserlerinde yer alıyorsunuz. Her zaman aynı tatla bir ağızdan şarkılarınızı söylemeleri nasıl bir duygu?
ŞF:Teşekkür ederim. Bunun için ancak çok mutlu olabilirim. Bu nasıl oluyor, bunu nasıl hep sürdürebilirim diye hiç düşünmüyorum. Sadece bildiğim şeyi, doğru bildiğim ve hissettiğim şekilde özenli bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Dinleyiciler de belki bunu ayırt edip seviyorlar. Basitçe seviyorlar. Çünkü müzik basit bir şey. Bazen içini kurcalamanız gerekmiyor.
*Devirdiğiniz bunca yılın ardından yeni bir şeyler deneme arayışı içine girdiniz mi?
ŞF:Müzik şapkanın içinden tavşan çıkartmanız gereken bir alan değil, dediğim gibi gayet basit. Basit derken sadeliğini kastediyorum. Kayıt teknolojisi olmayan zamanlardan beri devam ediyor. Esas önemsediğim müzik yaparken yaptığım şeyi iyi yapmaktır. Bu bazen beraberinde entresan fikirler getiriyor, bazen de yaptığınız şey bin yıldır yapılan şeyi tekrar etmek oluyor. Zaman ne gösterecek bilmiyorum. Bırakın dinleyicileri, kendi dinlemeyi sevdiğim müziği yaptığım için o bana bir şekilde yol gösteriyor. Umarım uzun süre daha bana yol gösterir. Herkesin beklentilerini karşılamak zor. En doğrusu kendi içinden geleni doğru biçimde yapmak.
*Daha önce enteresan düetlerde yer aldınız. Sizi rap ya da pop müzikte bir düette görebilecek miyiz?
ŞF:Kendimi verimli hissedebileceğim her türde bir arkadaşım benden böyle bir şey rica ederse seve seve yardımcı olurum. Çünkü benim keskin bir müzik türleri ayrımım yok. Kendim yaparken bu müziği yapmayı seviyorum ama keskin bir ayırımcı değilim. Böyle bir rica ile karşılaşırsam verimli olabileceğimi de düşünürsem neden olmasın.
*Teoman'ın söz ve müzik albümünün ilkinde yakın arkadaşı olarak yer almamanız şaşırtmıştı...
ŞF:İkinci albümde yer alacağım ama daha netleştiremedik. İlk albüm sırasında çok yorgundum ve Teoman'a da bu şekilde açıkladım. Aramız hiçbir zaman bozulmaz. Gerçekten çok yorgundum ve biraz dinlenmeye ihtiyacım vardı. Çünkü bu tip şeyleri konstantre olduğum zaman yapmayı tercih ediyorum. O dönemde DVD hazırlamıştım, yaptığım tatiller bile işe yaramamıştı. O da sağolsun anlayış gösterdi.
*Sürekli oradan oraya koşturuyorsunuz. Kendinize nasıl bakıyorsunuz?
ŞF:Uykuma dikkat ediyorum. Midemde rahatsızlık yaratacak riskli şeyler yemiyorum çünkü mide asidi sesinizi de etkiliyor. Fırsat bulduğumuz zaman otellerin kapalı havuzu varsa yüzüyorum bu da beni zinde tutuyor. Bol bol vitaminlerimi alıyor ve su içiyorum.