Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaSFAGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Özlem Tekin

+4
aldacı
özgür
emre_1907
Amy
8 posters
YazarMesaj
Amy
Site Yönetimi
Amy

Özlem Tekin Empty
MesajKonu: Özlem Tekin   Özlem Tekin Icon_minitimeÇarş. Tem. 09 2008, 12:36

Özlem Tekin Ozlem4

Türk Rock müziğinin asi kızı olarak tanınan Özlem Tekin 18 Kasım 1971 tarihinde California'da dünyaya geldi. Babası Prof. Dr. Talat Tekin'in Berkeley Üniversitesi'nde öğrenim görevlisi olması nedeniyle çocukluğunun bir kısmı Amerika'da geçti. İlkokula başlamadan önce Türkiye'ye geldi.

İlkokulu Ankara'da Fransızca eğitimi veren Tevfik Fikret Lisesinde okudu. Müziğe olan ilgisi çocuk yaşlarda gelişti. Bir süre piyano dersi olan Özlem Tekin, bu yeteneğini daha fazla geliştirmek isteyince Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavlarına girerek Klarnet bölümünü kazandı. Müzik eğitimi devam ederken Ankara'da sahne çalışmalarına başladı. Yaz dönemlerinde Bodrum başta olmak üzere İngilizce pop, rock, metal, punk, caz tarzlarında müziklerle yazlık mekanlarda sahne aldı.

Daha sonraları Lokomotif grubundan aldığı bir teklif üzerine İstanbul'a geldi. Kısa bir süre bu grupla çalıştı. Bir müddet sonra Volvox grubuna katıldı ve bu grupta Şebnem Ferah'la birlikte çalıştı.Volvox grubu ile birlikte Türkiye'de hiç denenmemiş sahne çalışmaları gerçekleştirdi. İlk sene Volvox grubunda akustik gitara olan merakından ötürü bu enstrumanı çalmayı öğrendi ve bu gitarla besteler yapmaya başladı. 1996 yılında ilk solo albümü "Kime Ne" yi çıkardı. O güne değin Türkiye'de çok fazla yaygın olmayan tarzı ile büyük yankı uyandırdı. Albümden ilk hit şarkı "Aşk herşeyi affeder mi?", müziğiyle beğeni toplarken içerdiği konu açısından tartışma programlarına konu oldu. Bu albümden ikinci klibini "Duvaksız gelin" isimli şarkıya çekti. Bu şarkı ise Türkiye'de özellikle köylerde yaşayan başlık parası ve zorla evlendirilmelere tepki niteliği taşırken Özlem Tekin'e gerçek anlamda popüler olmanın yollarını açtı. Aynı yılın yaz aylarına gelindiğinde ise Özlem Tekin'in albümünde bulunan en hareketli şarkılardan biri olan "Yar bana varmadı" kliplendirildi. Özlem Tekin'in ilk albümünden son klip çalışması ise sokak çocuklarının konu edildiği "Herkes şanslı doğmuyor" isimli şarkı için yapıldı.

İlk albüm Özlem Tekin'e Türk rock müziğinde kariyer sağlarken Özlem Tekin ikinci albümün hazırlıklarına başladı. İki yıl süren çalışmalar sonucunda ikinci albüm "Öz" 1998'in baharında müzik piyasalarına sürüldü. Albüm piyasaya çıktığında herkes daha farklı bir Özlem Tekin'i karşılarında bulmuştu. Bu albümde müziğini daha sert bir tarza dönüştüren Özlem Tekin, "Bahar" isimli şarkıyla albüm çıkışını gerçekleştirdi. Bu albümden yaklaşık bir buçuk yıl sonra da üçüncü albümü "Laubali" yi piyasaya çıkardı. Üçüncü albümde Özlem Tekin'in bir önceki albümünün tam aksine tarzını biraz daha yumuşattığı ve pop'a dönüştürdüğü görüldü. Laubali albümün çıkış şarkısı olmakla birlikte ilk klip bu şarkıya çekildi.

Uzun bir aradan sonra "Tek Başıma" albümüyle geri dönen Özlem Tekin, albümün adının "Tek Başıma" olmasının sebebinin albümdeki tüm şarkıları tek başına bir haftada yaptığından kaynaklandığını belirtiyor. Bu albüm için ortalarda görünmediği zamanda ABD'ye gittiğini ve heykel kursuna katıldığını olduğunu söyleyen Özlem Tekin bundan sonra albüm çıkarmayacağını ve yurt dışında yaşamaya başlayacağını dile getiriyor.

En son Amy tarafından C.tesi Ağus. 02 2008, 22:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
http://www.sebnemferah.ailesiyiz.biz
emre_1907

emre_1907

Özlem Tekin Empty
MesajKonu: Geri: Özlem Tekin   Özlem Tekin Icon_minitimeÇarş. Tem. 09 2008, 12:51

Şebnem Ferahdan sonra en beğendığim bayan sanatçıdr ayrıca hıperaktıf bırısı Very Happy
http://www.sebnemferah.ailesiyiz.biz/
özgür
Referans Üye
özgür

Özlem Tekin Empty
MesajKonu: Geri: Özlem Tekin   Özlem Tekin Icon_minitimePerş. Tem. 10 2008, 21:28

Çok başarılı bir isim , benim de en beğendiğim bayan sanatçılardan biri ....her sese ve müzik türüne ayak uydurabilen bir ses yapısı ve müzik anlayışı var , kiminle düet yaparsa yappsın her zaman oldukça başarılı eserler ortaya çıkıyor....
http://sebofan.com
aldacı

aldacı

Lakap : bekım

Özlem Tekin Empty
MesajKonu: Geri: Özlem Tekin   Özlem Tekin Icon_minitimeSalı Tem. 15 2008, 13:37

Sesine,enerjisine hayran olduğum biri Özlem Tekin.Şarkıları da çok güzel.Sıkılmadan dinleyebildiğim isimlerden
Volvox
Yönetici
Yönetici
Volvox

Lakap : çirkin ördek yavrusu

Özlem Tekin Empty
MesajKonu: Geri: Özlem Tekin   Özlem Tekin Icon_minitimeÇarş. Tem. 16 2008, 10:48

ya abi aslına bakarsan sesi iyi hoş bende dinlerim ama davranışları filan beni soğuttu biraz anında görüntü showdan sonra daha az dinler oldum biraz şımarmış gibi geldi eskiden böyle değildi bi de bu aralar biraz fazla medyatik oldu ondan olabilir Rolling Eyes
yaprak
Yönetici
Yönetici
yaprak

Lakap : vampirella,tatsız tutsuz diyet ürün :) kuzzu, kırmızı capon

Özlem Tekin Empty
MesajKonu: Geri: Özlem Tekin   Özlem Tekin Icon_minitimeSalı Tem. 22 2008, 19:35

benim içinde Şebodan sonra Özlem Tekin gelir, beğeniyorum kendisini ama ben de Anında Görüntü Showdaki hareketlerini beğenmedim, Metin Serezli ile oynadığı tiyatro oyununda da bazı hareketleri abartıydı ama güzel bir oyun çıkarmıştı yine de Very Happy
http://www.kucukkarabaliklar.com
psykhe
Mod
Mod
psykhe

Lakap : delimanyak :D , çıtırbaks :D

Özlem Tekin Empty
MesajKonu: Geri: Özlem Tekin   Özlem Tekin Icon_minitimeC.tesi Ağus. 09 2008, 02:58

anında görüntü show da sadece kendini öne çıkarmaya çalıştı biraz abartılı davrandı tabi ama bu sesine ve şarkılarına yaklaşımımı değiştirmedi benim.. gayet başarılı valla özellikle de sesi mütişş Twisted Evil
secand

secand

Lakap : secand

Özlem Tekin Empty
MesajKonu: Geri: Özlem Tekin   Özlem Tekin Icon_minitimeSalı Ağus. 12 2008, 01:05

Şebo'nun rockçı duruşunu gördükten sonra Özlem Tekin derseniz kusura bakmayın da ona sanatçı bile demem ben.Her tarafta görünen,davranışlarıyla toplumu kendisinden iten ,ciddiyetten uzak yapısıyla benim için hiç bir anlam ifade etmiyor...Ancak sesine ve şarkılarına diyecek sözüm yok maalesef eski karakterinden uzaklaşması endişe verici... Shocked Surprised
yaprak
Yönetici
Yönetici
yaprak

Lakap : vampirella,tatsız tutsuz diyet ürün :) kuzzu, kırmızı capon

Özlem Tekin Empty
MesajKonu: Geri: Özlem Tekin   Özlem Tekin Icon_minitimeSalı Ağus. 12 2008, 18:39

evlenmiş, tebrik ederiz kendisini Smile
http://www.kucukkarabaliklar.com
psykhe
Mod
Mod
psykhe

Lakap : delimanyak :D , çıtırbaks :D

Özlem Tekin Empty
MesajKonu: Geri: Özlem Tekin   Özlem Tekin Icon_minitimeÇarş. Ağus. 13 2008, 00:07

nee Question nerde ne zaman kimle niye nasıl Very Happy
hepsinden geçtim ben hala evlendiğine inanamıyorum Very Happy
Allah kocasına sabır versin diyorum tongue

Özlem Tekin
1 sayfadaki 1 sayfası